Hugo de Jonge wil niet dat je dit rapport leest *column*

Op 8 december werd dit rapport gepubliceerd door het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA. Je weet wel, de partij van Hugo de Jonge. Een VERNIETIGEND rapport, dat in oorverdovende stilte verscheen. Het CDA twitterde er niet over, zelfs een retweet van de tweet van hun wetenschappelijk instituut kon er niet vanaf.

Media-aandacht was er nauwelijks, er verscheen alleen een stukje in Elsevier. En vrijdag mijn column in De Telegraaf, die hieronder helemaal te lezen is voor leden van de Club van Dwarskijkers.

Blijkbaar wil Hugo de Jonge niet dat iemand dit rapport leest. Dat moet je dus juist WEL doen!

Het voelt tijdens het lezen van het rapport alsof ik mijn eigen coronacolumns herlees. De denktank van het CDA schrijft bijna nog kritischer over het coronabeleid van de eigen minister Hugo de Jonge dan ik twee jaar lang deed.

Een kleine bloemlezing: ‘de maatschappij werd gezien als een verzameling mogelijke patiënten en besmetters, virologen kregen een bijna onaantastbare positie, de gemedicaliseerde blik was modelmatig in plaats van samenlevingsgericht, er was geen oog voor het gegeven dat mensen actieve, relationele en saamhorige wezens zijn, levensstijl werd passief veronachtzaamd en actief geschaad, snoepwinkels en fastfoodketens bleven open terwijl sportscholen hun deuren moesten sluiten en stimuli om gezond te leven uitbleven, het politieke debat over de weging tussen grondrechten werd nauwelijks gevoerd’.

En zo gaat het 71 pagina’s lang door met de conclusie dat er ‘tot nu toe weinig aan politieke en bestuurlijk evaluatie is gedaan’. Gaat het CDA dat nu dan wel doen? Was het maar zo’n feest.

De hele column is hier te lezen voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Dan krijg je elke week een column, nog meer exclusieve content, uitnodigingen voor live-events en steun je mijn werk.

7 gedachten over “Hugo de Jonge wil niet dat je dit rapport leest *column*”

 1. Wat een onvoorstelbare schade heeft Hugo de Jonge aan gericht !
  En nog wel met een schijnheilige christelijke achtergrond !
  Er zijn werkelijk geen woorden voor !
  CDA gaat uiteraard ook niet vrijuit ; en wat te denken van alle handelingen van Wopke Hoekstra , ook een echte farizeeer

 2. Boudewijn Kegels

  Het is eigenlijk al zeer lovenswaardig dat een politieke partij een kritisch rapport uitbrengt over de corona-politiek en dan nog wel die van de verantwoordelijke minister zelf.
  Zouden meer partijen moeten doen.

 3. Eindelijk komt er meer en meer licht aan het einde van de (Corona) tunnel!
  We werden geregeerd door virologen die over elkaar heen duikelden en ons allemaal, inclusief het kabinet, probeerden bang te maken. Gelukkig is het bij heel veel mensen niet gelukt maar jammer genoeg bij te veel mensen wel.
  Hopelijk wordt dit rapport snel openbaar zodat ook bij onze minister van gezondheid het gezonde verstand terug komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven